„Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Freunde der Avocado, heute möchte ich euch mit der Hass-Avocado eine Avocado-Sorte vorstellen, die  – sagen wir mal – bei der Namensvergabe ein wenig Pech hatte.

Der Name „Hass“ weist nicht etwa auf einen negativen Gefühlsausbruch beim Genuss der Frucht hin, sondern auf den Umstand, dass der kalifornische Postmann Rudolph Hass auf diesen Baum in den 1930er Jahren stieß, dessen Frucht später nach ihm benannt werden sollte. In seinem Garten versteckte sich die wilde Kreuzung als einzige ihrer Art zwischen vielen anderen Bäumen. Bei der Hass-Avocado handelt es sich also nicht um eine gezielte Züchtung, sondern um eine zufällige Mutation. Dieser Baum ist dementsprechend die Ur­mutter aller heutigen Hass-Avocado-Bäume, die in Israel, Kalifornien, Mexiko, Chile und Spanien angebaut werden.

In Mitteleuropa gehört die „Hass“, die  zwischen 140 und 350 Gramm wiegt, neben der „Fuerte“ zu den häufigsten im Handel angebotenen Avocado-Sorten. Besonders unsere Nachbarn aus Frankreich sowie die Amerikaner finden die Hass so richtig dufte.

Die Frucht ist Lehrerin Avocadissimo zunächst grün, wird mit zunehmender Reife dunkler und schließlich ganz schwarz. Die schwarze Schale ist hier also kein Zeichen von Verderb, sondern Hinweis auf einen idealen Reifezustand.
Aber beachtet meinen Tipp: Kauft niemals eine bereits schwarze Hass-Avocado, da ihr ja nicht wisst, wie lange sie schon schwarz ist und die Frucht daher bereits überreif sein kann. Die Farbe ist umso wichtiger, da die dicke, stark genoppte Schale ein (mögliches) Hindernis bei der Ertastung des Reifegrades darstellt.

Die rundlich-ovale Hass ist kleiner als die Fuerte, schmeckt aber aromatischer als diese. Ihr gelbes bis orangefarbenes Fruchtfleisch hat einen intensiven nussigen Geschmack.  Das Fruchtfleisch hat eine hohe Qualität und einen Öl-Gehalt von 18-23%, weshalb die Hass von einigen auch als „Königin unter den Avocados“ bezeichnet wird.

Kein Wunder also, dass der Hass erst letzte Woche im REWE-Prospekt ein ausführliches Portrait auf der zweiten Seite gewidmet wurde. Man findet sie übrigens auch öfter unter der Bezeichnung „Black Sensation“ in Lebensmittelläden und wenn der Einzelhandel das schon sagt, dann muss es ja stimmen …

Was sind eure Genusserfahrungen mit der Hass-Avocado? Wir freuen uns auf eure Statements und Eindrücke!

21 Responses to „Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert
  1. skinception argan oil
    Juli 22, 2014 | 11:31

    It’s nearly impossible to find well-informed people on this
    topic, however, you sound like you know what you’re talking about!

    Thanks

  2. Kennith
    Juli 31, 2014 | 06:29

    Hello, this weekend is nice in support of me, since this point in time i am reading this impressive educational article
    here at my home.

  3. Gabonensis helps people
    Juli 31, 2014 | 09:28

    Your style is unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
    Manyy thanks for posting when you’ve gott
    the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

  4. JM florance Price list
    August 1, 2014 | 20:19

    In addition to being environmentally friendly, using public transportation is increasingly the most economical way to get from Point A to
    Point B in some cities, due to volatile oil markets and ever-rising gas prices.
    If a landlord won’t accept multiple co-signers, your next step is to approach the parents of
    your child’s roommates. New Project in Greater Noida is a brand new residential property, which is being set
    up at Noida Extension.

  5. loose weight effectively
    August 4, 2014 | 06:06

    I’m really impressed together with your wrjting talents and also with the structure in your blog.
    Is that tis a paid theme or did you customize it your
    self? Anyway stay up the excellent high quality writing,
    it’s rare tto per a nice blog like this one nowadays..

  6. retirement apartments kansas city
    August 4, 2014 | 22:58

    Hello There. I found your weblog the use of msn. That is
    a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and come
    back to read more of your helpful information.
    Thanks for the post. I will certainly return.

  7. plantar warts caused
    August 5, 2014 | 19:26

    Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would
    test this? IE nonetheless is the marketplace leader andd
    a big part of other people will miss your great writing due to this problem.

  8. punikalagiini
    August 7, 2014 | 03:18

    These aree obtained with their long-chain state obly as a result of marine sources.
    Oatmeal consists off complex or polysaccharide carbohydrates as well as cholesterol rdducing fiber.

    I have bught ‚free-range‘ and even ‚bio-
    organic‘ egvs at exorbitant prices only to dizcover
    tasteless, pale-yellow yolks.

  9. instagram marketing your book online
    August 8, 2014 | 23:37

    Spot on with this write-up, I honestly think this website needs far more attention. I’ll probably be returning to read more,
    thanks for the information!

  10. dr oz best
    August 11, 2014 | 02:07

    Thank you for another magnificent post. The place elwe could anybody
    get that kind of information in sucxh an ideal wayy of writing?
    I’ve a preseentation next week, and I’m on the look for such info.

  11. dinner set
    August 12, 2014 | 09:33

    This excellent website certainly has all the information I needed about this subject and
    didn’t know who to ask.

  12. barcellona
    August 12, 2014 | 15:34

    Very good info. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon).
    I have book marked it for later!

  13. servizio fotografico matrimonio roma
    August 14, 2014 | 22:15

    Thhis web site truly has all of the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

  14. sports bet
    August 15, 2014 | 01:57

    If you enter a bookmaker’s premises you will often observe many ‚gamblers‘ with their lists of lucky numbers, betting tips, hot
    tips etc, going about the same routine always used to make
    their selections. In fact, the oddsmkakers know a majority of gamblers overplay road statistics, so sports bettors who evaluate
    overall performance are those who beat the sportsbooks in NCAAB and
    NCAAF postseason betting. If youu are having a bad streak, you might wannt tto stop betting.

  15. Hassie
    August 15, 2014 | 06:33

    My partner and I absolutely love your blog and find a
    lot of your post’s to be just what I’m looking for.
    Does one offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn’t mind producing a post or elaborating on some of the
    subjects you write concerning here. Again, awesome web site!

  16. Thelma
    August 15, 2014 | 22:18

    Hello, yup thiis paragfraph is in fact good annd I have learned lot of things from it on the topic of
    blogging. thanks.

  17. tienda en internet
    August 16, 2014 | 04:26

    Do you mind if I quote a few of your articles as long as
    I provide credit and sources back to your webpage?
    My blog is in the very same area of interest as yours and my users would really benefit from some
    of the information you provide here. Please let me know if this ok with you.

    Many thanks!

  18. Magdalena
    August 16, 2014 | 09:30

    Finee way of explaining, and nice paragraph to obtain information concerning my
    presentation subject matter, which i am going to deliver in university.

  19. miten saada seksiseuraa
    August 17, 2014 | 03:36

    I’ve read a few excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting.
    I wonder how so much attempt you put to create any such wonderful informative
    site.

  20. suuntanumerot
    August 17, 2014 | 05:08

    Incredible points. Sound arguments. Keep up the great
    work.

  21. seksitreffit
    August 17, 2014 | 05:39

    Have you ever thought about adding a little bit more than just
    your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think of if you added some great visuals or videos to give your posts more, „pop“!

    Your content is excellent but with images and clips, this site could certainly be
    one of the greatest in its field. Wonderful blog!

„Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Freunde der Avocado, heute möchte ich euch mit der Hass-Avocado eine Avocado-Sorte vorstellen, die  – sagen wir mal – bei der Namensvergabe ein wenig Pech hatte.

Der Name „Hass“ weist nicht etwa auf einen negativen Gefühlsausbruch beim Genuss der Frucht hin, sondern auf den Umstand, dass der kalifornische Postmann Rudolph Hass auf diesen Baum in den 1930er Jahren stieß, dessen Frucht später nach ihm benannt werden sollte. In seinem Garten versteckte sich die wilde Kreuzung als einzige ihrer Art zwischen vielen anderen Bäumen. Bei der Hass-Avocado handelt es sich also nicht um eine gezielte Züchtung, sondern um eine zufällige Mutation. Dieser Baum ist dementsprechend die Ur­mutter aller heutigen Hass-Avocado-Bäume, die in Israel, Kalifornien, Mexiko, Chile und Spanien angebaut werden.

In Mitteleuropa gehört die „Hass“, die  zwischen 140 und 350 Gramm wiegt, neben der „Fuerte“ zu den häufigsten im Handel angebotenen Avocado-Sorten. Besonders unsere Nachbarn aus Frankreich sowie die Amerikaner finden die Hass so richtig dufte.

Die Frucht ist Lehrerin Avocadissimo zunächst grün, wird mit zunehmender Reife dunkler und schließlich ganz schwarz. Die schwarze Schale ist hier also kein Zeichen von Verderb, sondern Hinweis auf einen idealen Reifezustand.
Aber beachtet meinen Tipp: Kauft niemals eine bereits schwarze Hass-Avocado, da ihr ja nicht wisst, wie lange sie schon schwarz ist und die Frucht daher bereits überreif sein kann. Die Farbe ist umso wichtiger, da die dicke, stark genoppte Schale ein (mögliches) Hindernis bei der Ertastung des Reifegrades darstellt.

Die rundlich-ovale Hass ist kleiner als die Fuerte, schmeckt aber aromatischer als diese. Ihr gelbes bis orangefarbenes Fruchtfleisch hat einen intensiven nussigen Geschmack.  Das Fruchtfleisch hat eine hohe Qualität und einen Öl-Gehalt von 18-23%, weshalb die Hass von einigen auch als „Königin unter den Avocados“ bezeichnet wird.

Kein Wunder also, dass der Hass erst letzte Woche im REWE-Prospekt ein ausführliches Portrait auf der zweiten Seite gewidmet wurde. Man findet sie übrigens auch öfter unter der Bezeichnung „Black Sensation“ in Lebensmittelläden und wenn der Einzelhandel das schon sagt, dann muss es ja stimmen …

Was sind eure Genusserfahrungen mit der Hass-Avocado? Wir freuen uns auf eure Statements und Eindrücke!

21 Responses to „Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert
  1. skinception argan oil
    Juli 22, 2014 | 11:31

    It’s nearly impossible to find well-informed people on this
    topic, however, you sound like you know what you’re talking about!

    Thanks

  2. Kennith
    Juli 31, 2014 | 06:29

    Hello, this weekend is nice in support of me, since this point in time i am reading this impressive educational article
    here at my home.

  3. Gabonensis helps people
    Juli 31, 2014 | 09:28

    Your style is unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
    Manyy thanks for posting when you’ve gott
    the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

  4. JM florance Price list
    August 1, 2014 | 20:19

    In addition to being environmentally friendly, using public transportation is increasingly the most economical way to get from Point A to
    Point B in some cities, due to volatile oil markets and ever-rising gas prices.
    If a landlord won’t accept multiple co-signers, your next step is to approach the parents of
    your child’s roommates. New Project in Greater Noida is a brand new residential property, which is being set
    up at Noida Extension.

  5. loose weight effectively
    August 4, 2014 | 06:06

    I’m really impressed together with your wrjting talents and also with the structure in your blog.
    Is that tis a paid theme or did you customize it your
    self? Anyway stay up the excellent high quality writing,
    it’s rare tto per a nice blog like this one nowadays..

  6. retirement apartments kansas city
    August 4, 2014 | 22:58

    Hello There. I found your weblog the use of msn. That is
    a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and come
    back to read more of your helpful information.
    Thanks for the post. I will certainly return.

  7. plantar warts caused
    August 5, 2014 | 19:26

    Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would
    test this? IE nonetheless is the marketplace leader andd
    a big part of other people will miss your great writing due to this problem.

  8. punikalagiini
    August 7, 2014 | 03:18

    These aree obtained with their long-chain state obly as a result of marine sources.
    Oatmeal consists off complex or polysaccharide carbohydrates as well as cholesterol rdducing fiber.

    I have bught ‚free-range‘ and even ‚bio-
    organic‘ egvs at exorbitant prices only to dizcover
    tasteless, pale-yellow yolks.

  9. instagram marketing your book online
    August 8, 2014 | 23:37

    Spot on with this write-up, I honestly think this website needs far more attention. I’ll probably be returning to read more,
    thanks for the information!

  10. dr oz best
    August 11, 2014 | 02:07

    Thank you for another magnificent post. The place elwe could anybody
    get that kind of information in sucxh an ideal wayy of writing?
    I’ve a preseentation next week, and I’m on the look for such info.

  11. dinner set
    August 12, 2014 | 09:33

    This excellent website certainly has all the information I needed about this subject and
    didn’t know who to ask.

  12. barcellona
    August 12, 2014 | 15:34

    Very good info. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon).
    I have book marked it for later!

  13. servizio fotografico matrimonio roma
    August 14, 2014 | 22:15

    Thhis web site truly has all of the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

  14. sports bet
    August 15, 2014 | 01:57

    If you enter a bookmaker’s premises you will often observe many ‚gamblers‘ with their lists of lucky numbers, betting tips, hot
    tips etc, going about the same routine always used to make
    their selections. In fact, the oddsmkakers know a majority of gamblers overplay road statistics, so sports bettors who evaluate
    overall performance are those who beat the sportsbooks in NCAAB and
    NCAAF postseason betting. If youu are having a bad streak, you might wannt tto stop betting.

  15. Hassie
    August 15, 2014 | 06:33

    My partner and I absolutely love your blog and find a
    lot of your post’s to be just what I’m looking for.
    Does one offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn’t mind producing a post or elaborating on some of the
    subjects you write concerning here. Again, awesome web site!

  16. Thelma
    August 15, 2014 | 22:18

    Hello, yup thiis paragfraph is in fact good annd I have learned lot of things from it on the topic of
    blogging. thanks.

  17. tienda en internet
    August 16, 2014 | 04:26

    Do you mind if I quote a few of your articles as long as
    I provide credit and sources back to your webpage?
    My blog is in the very same area of interest as yours and my users would really benefit from some
    of the information you provide here. Please let me know if this ok with you.

    Many thanks!

  18. Magdalena
    August 16, 2014 | 09:30

    Finee way of explaining, and nice paragraph to obtain information concerning my
    presentation subject matter, which i am going to deliver in university.

  19. miten saada seksiseuraa
    August 17, 2014 | 03:36

    I’ve read a few excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting.
    I wonder how so much attempt you put to create any such wonderful informative
    site.

  20. suuntanumerot
    August 17, 2014 | 05:08

    Incredible points. Sound arguments. Keep up the great
    work.

  21. seksitreffit
    August 17, 2014 | 05:39

    Have you ever thought about adding a little bit more than just
    your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think of if you added some great visuals or videos to give your posts more, „pop“!

    Your content is excellent but with images and clips, this site could certainly be
    one of the greatest in its field. Wonderful blog!

„Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Freunde der Avocado, heute möchte ich euch mit der Hass-Avocado eine Avocado-Sorte vorstellen, die  – sagen wir mal – bei der Namensvergabe ein wenig Pech hatte.

Der Name „Hass“ weist nicht etwa auf einen negativen Gefühlsausbruch beim Genuss der Frucht hin, sondern auf den Umstand, dass der kalifornische Postmann Rudolph Hass auf diesen Baum in den 1930er Jahren stieß, dessen Frucht später nach ihm benannt werden sollte. In seinem Garten versteckte sich die wilde Kreuzung als einzige ihrer Art zwischen vielen anderen Bäumen. Bei der Hass-Avocado handelt es sich also nicht um eine gezielte Züchtung, sondern um eine zufällige Mutation. Dieser Baum ist dementsprechend die Ur­mutter aller heutigen Hass-Avocado-Bäume, die in Israel, Kalifornien, Mexiko, Chile und Spanien angebaut werden.

In Mitteleuropa gehört die „Hass“, die  zwischen 140 und 350 Gramm wiegt, neben der „Fuerte“ zu den häufigsten im Handel angebotenen Avocado-Sorten. Besonders unsere Nachbarn aus Frankreich sowie die Amerikaner finden die Hass so richtig dufte.

Die Frucht ist Lehrerin Avocadissimo zunächst grün, wird mit zunehmender Reife dunkler und schließlich ganz schwarz. Die schwarze Schale ist hier also kein Zeichen von Verderb, sondern Hinweis auf einen idealen Reifezustand.
Aber beachtet meinen Tipp: Kauft niemals eine bereits schwarze Hass-Avocado, da ihr ja nicht wisst, wie lange sie schon schwarz ist und die Frucht daher bereits überreif sein kann. Die Farbe ist umso wichtiger, da die dicke, stark genoppte Schale ein (mögliches) Hindernis bei der Ertastung des Reifegrades darstellt.

Die rundlich-ovale Hass ist kleiner als die Fuerte, schmeckt aber aromatischer als diese. Ihr gelbes bis orangefarbenes Fruchtfleisch hat einen intensiven nussigen Geschmack.  Das Fruchtfleisch hat eine hohe Qualität und einen Öl-Gehalt von 18-23%, weshalb die Hass von einigen auch als „Königin unter den Avocados“ bezeichnet wird.

Kein Wunder also, dass der Hass erst letzte Woche im REWE-Prospekt ein ausführliches Portrait auf der zweiten Seite gewidmet wurde. Man findet sie übrigens auch öfter unter der Bezeichnung „Black Sensation“ in Lebensmittelläden und wenn der Einzelhandel das schon sagt, dann muss es ja stimmen …

Was sind eure Genusserfahrungen mit der Hass-Avocado? Wir freuen uns auf eure Statements und Eindrücke!

21 Responses to „Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert
  1. skinception argan oil
    Juli 22, 2014 | 11:31

    It’s nearly impossible to find well-informed people on this
    topic, however, you sound like you know what you’re talking about!

    Thanks

  2. Kennith
    Juli 31, 2014 | 06:29

    Hello, this weekend is nice in support of me, since this point in time i am reading this impressive educational article
    here at my home.

  3. Gabonensis helps people
    Juli 31, 2014 | 09:28

    Your style is unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
    Manyy thanks for posting when you’ve gott
    the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

  4. JM florance Price list
    August 1, 2014 | 20:19

    In addition to being environmentally friendly, using public transportation is increasingly the most economical way to get from Point A to
    Point B in some cities, due to volatile oil markets and ever-rising gas prices.
    If a landlord won’t accept multiple co-signers, your next step is to approach the parents of
    your child’s roommates. New Project in Greater Noida is a brand new residential property, which is being set
    up at Noida Extension.

  5. loose weight effectively
    August 4, 2014 | 06:06

    I’m really impressed together with your wrjting talents and also with the structure in your blog.
    Is that tis a paid theme or did you customize it your
    self? Anyway stay up the excellent high quality writing,
    it’s rare tto per a nice blog like this one nowadays..

  6. retirement apartments kansas city
    August 4, 2014 | 22:58

    Hello There. I found your weblog the use of msn. That is
    a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and come
    back to read more of your helpful information.
    Thanks for the post. I will certainly return.

  7. plantar warts caused
    August 5, 2014 | 19:26

    Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would
    test this? IE nonetheless is the marketplace leader andd
    a big part of other people will miss your great writing due to this problem.

  8. punikalagiini
    August 7, 2014 | 03:18

    These aree obtained with their long-chain state obly as a result of marine sources.
    Oatmeal consists off complex or polysaccharide carbohydrates as well as cholesterol rdducing fiber.

    I have bught ‚free-range‘ and even ‚bio-
    organic‘ egvs at exorbitant prices only to dizcover
    tasteless, pale-yellow yolks.

  9. instagram marketing your book online
    August 8, 2014 | 23:37

    Spot on with this write-up, I honestly think this website needs far more attention. I’ll probably be returning to read more,
    thanks for the information!

  10. dr oz best
    August 11, 2014 | 02:07

    Thank you for another magnificent post. The place elwe could anybody
    get that kind of information in sucxh an ideal wayy of writing?
    I’ve a preseentation next week, and I’m on the look for such info.

  11. dinner set
    August 12, 2014 | 09:33

    This excellent website certainly has all the information I needed about this subject and
    didn’t know who to ask.

  12. barcellona
    August 12, 2014 | 15:34

    Very good info. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon).
    I have book marked it for later!

  13. servizio fotografico matrimonio roma
    August 14, 2014 | 22:15

    Thhis web site truly has all of the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

  14. sports bet
    August 15, 2014 | 01:57

    If you enter a bookmaker’s premises you will often observe many ‚gamblers‘ with their lists of lucky numbers, betting tips, hot
    tips etc, going about the same routine always used to make
    their selections. In fact, the oddsmkakers know a majority of gamblers overplay road statistics, so sports bettors who evaluate
    overall performance are those who beat the sportsbooks in NCAAB and
    NCAAF postseason betting. If youu are having a bad streak, you might wannt tto stop betting.

  15. Hassie
    August 15, 2014 | 06:33

    My partner and I absolutely love your blog and find a
    lot of your post’s to be just what I’m looking for.
    Does one offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn’t mind producing a post or elaborating on some of the
    subjects you write concerning here. Again, awesome web site!

  16. Thelma
    August 15, 2014 | 22:18

    Hello, yup thiis paragfraph is in fact good annd I have learned lot of things from it on the topic of
    blogging. thanks.

  17. tienda en internet
    August 16, 2014 | 04:26

    Do you mind if I quote a few of your articles as long as
    I provide credit and sources back to your webpage?
    My blog is in the very same area of interest as yours and my users would really benefit from some
    of the information you provide here. Please let me know if this ok with you.

    Many thanks!

  18. Magdalena
    August 16, 2014 | 09:30

    Finee way of explaining, and nice paragraph to obtain information concerning my
    presentation subject matter, which i am going to deliver in university.

  19. miten saada seksiseuraa
    August 17, 2014 | 03:36

    I’ve read a few excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting.
    I wonder how so much attempt you put to create any such wonderful informative
    site.

  20. suuntanumerot
    August 17, 2014 | 05:08

    Incredible points. Sound arguments. Keep up the great
    work.

  21. seksitreffit
    August 17, 2014 | 05:39

    Have you ever thought about adding a little bit more than just
    your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think of if you added some great visuals or videos to give your posts more, „pop“!

    Your content is excellent but with images and clips, this site could certainly be
    one of the greatest in its field. Wonderful blog!

„Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Die Hass-Avocado mit ihrer dunklen Schale

Freunde der Avocado, heute möchte ich euch mit der Hass-Avocado eine Avocado-Sorte vorstellen, die  – sagen wir mal – bei der Namensvergabe ein wenig Pech hatte.

Der Name „Hass“ weist nicht etwa auf einen negativen Gefühlsausbruch beim Genuss der Frucht hin, sondern auf den Umstand, dass der kalifornische Postmann Rudolph Hass auf diesen Baum in den 1930er Jahren stieß, dessen Frucht später nach ihm benannt werden sollte. In seinem Garten versteckte sich die wilde Kreuzung als einzige ihrer Art zwischen vielen anderen Bäumen. Bei der Hass-Avocado handelt es sich also nicht um eine gezielte Züchtung, sondern um eine zufällige Mutation. Dieser Baum ist dementsprechend die Ur­mutter aller heutigen Hass-Avocado-Bäume, die in Israel, Kalifornien, Mexiko, Chile und Spanien angebaut werden.

In Mitteleuropa gehört die „Hass“, die  zwischen 140 und 350 Gramm wiegt, neben der „Fuerte“ zu den häufigsten im Handel angebotenen Avocado-Sorten. Besonders unsere Nachbarn aus Frankreich sowie die Amerikaner finden die Hass so richtig dufte.

Die Frucht ist Lehrerin Avocadissimo zunächst grün, wird mit zunehmender Reife dunkler und schließlich ganz schwarz. Die schwarze Schale ist hier also kein Zeichen von Verderb, sondern Hinweis auf einen idealen Reifezustand.
Aber beachtet meinen Tipp: Kauft niemals eine bereits schwarze Hass-Avocado, da ihr ja nicht wisst, wie lange sie schon schwarz ist und die Frucht daher bereits überreif sein kann. Die Farbe ist umso wichtiger, da die dicke, stark genoppte Schale ein (mögliches) Hindernis bei der Ertastung des Reifegrades darstellt.

Die rundlich-ovale Hass ist kleiner als die Fuerte, schmeckt aber aromatischer als diese. Ihr gelbes bis orangefarbenes Fruchtfleisch hat einen intensiven nussigen Geschmack.  Das Fruchtfleisch hat eine hohe Qualität und einen Öl-Gehalt von 18-23%, weshalb die Hass von einigen auch als „Königin unter den Avocados“ bezeichnet wird.

Kein Wunder also, dass der Hass erst letzte Woche im REWE-Prospekt ein ausführliches Portrait auf der zweiten Seite gewidmet wurde. Man findet sie übrigens auch öfter unter der Bezeichnung „Black Sensation“ in Lebensmittelläden und wenn der Einzelhandel das schon sagt, dann muss es ja stimmen …

Was sind eure Genusserfahrungen mit der Hass-Avocado? Wir freuen uns auf eure Statements und Eindrücke!

21 Responses to „Hass“-Avocados sind trotzdem liebenswert
  1. skinception argan oil
    Juli 22, 2014 | 11:31

    It’s nearly impossible to find well-informed people on this
    topic, however, you sound like you know what you’re talking about!

    Thanks

  2. Kennith
    Juli 31, 2014 | 06:29

    Hello, this weekend is nice in support of me, since this point in time i am reading this impressive educational article
    here at my home.

  3. Gabonensis helps people
    Juli 31, 2014 | 09:28

    Your style is unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
    Manyy thanks for posting when you’ve gott
    the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

  4. JM florance Price list
    August 1, 2014 | 20:19

    In addition to being environmentally friendly, using public transportation is increasingly the most economical way to get from Point A to
    Point B in some cities, due to volatile oil markets and ever-rising gas prices.
    If a landlord won’t accept multiple co-signers, your next step is to approach the parents of
    your child’s roommates. New Project in Greater Noida is a brand new residential property, which is being set
    up at Noida Extension.

  5. loose weight effectively
    August 4, 2014 | 06:06

    I’m really impressed together with your wrjting talents and also with the structure in your blog.
    Is that tis a paid theme or did you customize it your
    self? Anyway stay up the excellent high quality writing,
    it’s rare tto per a nice blog like this one nowadays..

  6. retirement apartments kansas city
    August 4, 2014 | 22:58

    Hello There. I found your weblog the use of msn. That is
    a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and come
    back to read more of your helpful information.
    Thanks for the post. I will certainly return.

  7. plantar warts caused
    August 5, 2014 | 19:26

    Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would
    test this? IE nonetheless is the marketplace leader andd
    a big part of other people will miss your great writing due to this problem.

  8. punikalagiini
    August 7, 2014 | 03:18

    These aree obtained with their long-chain state obly as a result of marine sources.
    Oatmeal consists off complex or polysaccharide carbohydrates as well as cholesterol rdducing fiber.

    I have bught ‚free-range‘ and even ‚bio-
    organic‘ egvs at exorbitant prices only to dizcover
    tasteless, pale-yellow yolks.

  9. instagram marketing your book online
    August 8, 2014 | 23:37

    Spot on with this write-up, I honestly think this website needs far more attention. I’ll probably be returning to read more,
    thanks for the information!

  10. dr oz best
    August 11, 2014 | 02:07

    Thank you for another magnificent post. The place elwe could anybody
    get that kind of information in sucxh an ideal wayy of writing?
    I’ve a preseentation next week, and I’m on the look for such info.

  11. dinner set
    August 12, 2014 | 09:33

    This excellent website certainly has all the information I needed about this subject and
    didn’t know who to ask.

  12. barcellona
    August 12, 2014 | 15:34

    Very good info. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon).
    I have book marked it for later!

  13. servizio fotografico matrimonio roma
    August 14, 2014 | 22:15

    Thhis web site truly has all of the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

  14. sports bet
    August 15, 2014 | 01:57

    If you enter a bookmaker’s premises you will often observe many ‚gamblers‘ with their lists of lucky numbers, betting tips, hot
    tips etc, going about the same routine always used to make
    their selections. In fact, the oddsmkakers know a majority of gamblers overplay road statistics, so sports bettors who evaluate
    overall performance are those who beat the sportsbooks in NCAAB and
    NCAAF postseason betting. If youu are having a bad streak, you might wannt tto stop betting.

  15. Hassie
    August 15, 2014 | 06:33

    My partner and I absolutely love your blog and find a
    lot of your post’s to be just what I’m looking for.
    Does one offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn’t mind producing a post or elaborating on some of the
    subjects you write concerning here. Again, awesome web site!

  16. Thelma
    August 15, 2014 | 22:18

    Hello, yup thiis paragfraph is in fact good annd I have learned lot of things from it on the topic of
    blogging. thanks.

  17. tienda en internet
    August 16, 2014 | 04:26

    Do you mind if I quote a few of your articles as long as
    I provide credit and sources back to your webpage?
    My blog is in the very same area of interest as yours and my users would really benefit from some
    of the information you provide here. Please let me know if this ok with you.

    Many thanks!

  18. Magdalena
    August 16, 2014 | 09:30

    Finee way of explaining, and nice paragraph to obtain information concerning my
    presentation subject matter, which i am going to deliver in university.

  19. miten saada seksiseuraa
    August 17, 2014 | 03:36

    I’ve read a few excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting.
    I wonder how so much attempt you put to create any such wonderful informative
    site.

  20. suuntanumerot
    August 17, 2014 | 05:08

    Incredible points. Sound arguments. Keep up the great
    work.

  21. seksitreffit
    August 17, 2014 | 05:39

    Have you ever thought about adding a little bit more than just
    your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think of if you added some great visuals or videos to give your posts more, „pop“!

    Your content is excellent but with images and clips, this site could certainly be
    one of the greatest in its field. Wonderful blog!